- Otrzymane podziękowania: 1280
Dopaminowa kremówka
- Namika
-
Autor
- Wylogowany
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Namika
-
Autor
- Wylogowany
- Namika
-
Autor
- Wylogowany
- andrzejej
-
- Wylogowany
- Otrzymane podziękowania: 11515
Nami to pisz, a uczcimy to jakąś kawusią.Zbliża się piąta rocznica mojego życia bez picia alkoholu.
Czy nie będę piła, tego nie wiem, wiem że nie chcę pić, ... Bądźcie dla siebie dobrzy.
Na początku z pewnością nie było to pisane w stylu MUSISZ, zatem nie smuć się, że
ktoś robił zamach na Twoją wolność. Wszyscy wiemy jak alkoholik reaguje na: musisz.
Cieszę się z twego okresu trzeźwości, to Twoja droga, Twój sukces.
Ja dzisiaj uważam, że jeśli dane mi będzie żyć - to i jutro się nie napiję.
Mój umysł dzisiaj wie, że oddycha wszystkimi komórkami.
Niepotrzebne mi żadne ZAĆMIENIA.
Tak trzymaj, by żyć w symbiozie ze sobą samą.
Wystarczy, że Ty sama siebie rozumiesz, lubisz i akceptujesz.
Reszta to pryszcz.
- Anetka
-
- Wylogowany
- Otrzymane podziękowania: 2291
Gratulacje z okazji piątki!
Życie na piątke I piąteczka
A z tym "musisz" .. Czy ja wiem.Ludzie są różni I ja sama mam takich z którymi nie nadaje na tych samych falach i się odsuwam, albo mnie irytują.
Myślę, że nikt tu nie ma złych intencji, ale bazuje na własnym doświadczeniu i sprawdzonych ścieżkach. To żeby pomóc nie cierpieć tak bardzo.
Ja sama błądziłam po kilku zaułkach, do pewnych rzeczy musiałam dorosnąć, albo poczuć potrzebę.
Mam do wyboru to i to i tamto... A wezmę co mi na ten moment wyda się rozsądne.
Jestem zwolennikiem terapii, ale ze sprawdzonym terapeuta, jestem zwolennikiem mitingów, ale we właściwej grupie, jestem przeciwnikiem nacisku, wymuszania itp i drogi pt ja sam/sama
Ale to u mnie się nie sprawdziło na tamten czas. Klękanie na siłę też nie.
Teraz sprzątam inne sprawy, alkoholizm jest już wyjaśniony, poczuty, zaakceptowany i ok.
Aby nam się wszystkim fajnie żyło z tymi ludźmi co chcemy, bez oceniania innych.
Ostatnio miałam sytuację w pracy, gdzie 2 osoby ewidetnie mają dla mnie negatywna energię i unikam szerokim łukiem.
Komuś się zwierzyłam i ten ktoś przytaknął, że ma tak samo I że one są "strange."
Dla tej osoby było to jasne, ale ona nosi swoje zdjęcie na tapecie w telefonie!!! I składała papiery na wyższe stanowisko, mimo, że nie jest jakimś super specjalista.
(że też mnie szokuje takie coś, bo ja sobie siebie nie wyobrażam jako tapeta w tel i że na takie stanowisko to muszę znać wszystko tip top)
Kwestia samoakceptacji i dobrego rozpoznawania własnych uczuć.
A mnie to kiepsko idzie i z wiarą w siebie (mimo że na testach zawodowych mam jedne z najlepszych wyników)
Czemu tu to piszę, a nie u siebie? Wybacz.
Chciałam tylko przekazać, że nie picie to czubek góry lodowej, a to pod wodą, to wciąż dla mnie trudne tereny. Nie chcę być perfekcyjna, ale jak Yoda. Ze spokojem, akceptacją i uśmiechem do wszystkiego... żeby lepiej żyć.
Ściskam serdecznie i jeszcze raz gratulacje. Zaczynałyśmy na forum w podobnym czasie nie? I wciąż tu jesteśmy. Łohoho ale zleciało.
Pozdro
" Time changes" ..
Mój profil: Szczęścia mozna się nauczyć. Na forum od 2018
- MatiX83
-
- Wylogowany
- Otrzymane podziękowania: 473
Ja to jakoś rozumiem, przynajmniej tak mi się wydaje. Już Ci zazdroszczę tak pozytywnie tych pięciu lat.
31.01.2022r
- Namika
-
Autor
- Wylogowany
Zgadzam się z Tobą, że alkohol to tylko pierzyna, która szczelnie przykrywa bolesne sprawy, ale tylko po jej odkryciu można pozbyć się aluzji i zacząć nad nimi pracować. Nie jest to łatwe, ale zdecydowanie warto
Andrzejej to co, pijesz dziś ze mną poranną kawę?
Jest co świętować
Dziękuję Ci że jesteś ze mną w moim wątku i wspierasz mnie w mojej drodze.
Matix83 oczywiście Ty też czuj się zaproszony i każdy kto dziś ma ochotę przy porannej kawce pomyśleć o mnie ciepło i życzyć mi i sobie przy okazji mojej rocznicy, kolejnych trzeźwych 24 h.
- Krysia 1967
- Wylogowany
- Otrzymane podziękowania: 5559
- Namika
-
Autor
- Wylogowany
- MatiX83
-
- Wylogowany
- Otrzymane podziękowania: 473
Gratulacje dla Ciebie
31.01.2022r
- andrzejej
-
- Wylogowany
- Otrzymane podziękowania: 11515
Nami piję tą popołudniową z myślą o Tobie i Twoim fajnym święcie.Andrzejej to co, pijesz dziś ze mną poranną kawę?
Jest co świętować
Tak trzymaj. Pogody ducha.
- Namika
-
Autor
- Wylogowany
- Namika
-
Autor
- Wylogowany
Rocznicowe wspominki to dobry czas. Uświadamiają mi jak wiele zyskałam kiedy odstawiłam alkohol i podniosłam rękawicę życia.
Łatwo nie jest.
Jest we mnie sporo naiwności i wiary w to, że jeśli ja mam dobre intencje, inni też tak myślą o mnie. Dziś wiem że tak nie jest. Najtrudniejsze jest to, że ja nie chcę być po tamtej stronie. Nie chcę być dwulicowa, z jednej strony uśmiechać się a z drugiej obgadywać za plecami. Odsuwam się, jednak nie chcę się też izolować. W tym momencie przychodzi mi z pomocą dezyderata, kto by pomyślał a jednak. Znajduję kotwicę w stałej wartości jaką dla mnie jest praca i buduje wewnętrzny spokój w oparciu o stały grunt. Odsuwam od siebie toksyny ale pozostaje z otwartym sercem na ludzi. Chłonę przyjemność z piękna które mnie otacza.
Życie nie jest łatwe, ale może być piękne i cieszę się, że mam szansę zobaczyć to piękno bo jestem trzeźwa.