witam mam na imie sylwia 38 lat ,jestem mama 5 dzieci w tym 3 aniolkow,dzieckeim alkocholika ktory zmarl jak mnialam 2 latka,mnieszkam poza granicami polski od 16 stego roku zycia,przyjechalam z mama do holandi,poczatki tu byly bardzo ciezkie w latach 90 tych,czulam sie samotna jednak o emocjach w domu rodzinnym nie rozmawialismy bo.........nie wiem stroswieckosc wspouzaleznienie chyba ,czy to wogule mozliwe?,zatem zkochlam sie w czlowieku ktory mnie wcale nie chcial zatem bawil sie w stalking i wyzwiska oh moja pierwsza toksyczna milosc =)) teraz patrzac no mnialam 17 latek i co ja wiedzialam o mezczyznach.nic,po za czesto nietrzezwymi kochankami mojej matki,moj ojczym byl dobrym czlowiekiem lecz tez lubial popic po kryjomu-bo ktoz trzyma w sedesie wodke,po pierszym niedokonczonym emocjonalnie zawodzie milosnym-chcialm kogos mniec.........tak mniec ,czuc sie potrzebna czyli ,a kochna? hm dobre pytanie,szybko poznalam mojego meza ,po przebieraniu chlopcami jak rekawiczkami,mnialam wtedy 20 lat,ojczym go szybko zaakceptowal pili razem ,mama mowil od poczatku ze on pije,ale ja slepa,zreszta jak bylam mala matka powtarzala tylko nie alkocholik -ale chwila a co to jest alkocholik?skad ja mnialam wiedziec-bo tego juz nie tlumaczono.Maz pochodzi z domu gdzie pan i wladca tato przemocowiec egocentryk,no juz wiadomo pobil mnie 9 razy w 20 lat :ymblushing: w tym 4 razy pobil a 5 sztural i takie tam zachowanka po alkocholu czyli agresywne ,ktos spyta kobieto czemu zes to akceptowala ja nie wiedzialm co sie wogule dzieje,obiecanki ,przeprosinki i wszystko z tym zwiazane,acha on sie idzie zabic to tez i inne bzdury, wtym przetazone teraz juz prawie 12 letnie dziecko corka,tatus uzywal corki jako przewodnika do domu,jak sie obuzyl po imprezie,teraz juz nie chadzamy razem na okolicznosci,pijesz idziesz sam,to on woli wcale,chodze sama do mojich znajomych z dziecmi ,nie bede czyjim przewodnikiem ani taxsowka,maz hm poszedl po 2010 samowolnie na terapie bahwionalna zwiazana z przemoca ,nie powiedzial tam prawdy ze moze ma problem z alkocholem ,pije mniej nadal se tam w ukryciu ,juz nie sprawdzam specjalnie ,powiedzialm mu nie dawno ze jest jak szczur ktory lata po katach z............ no wlasnie,wiem nie jestem idealem psychicznie dalam mu 2 lata popalic exstremalna zazdroscia ,i podobne mam zachowania z domu wyniesione sarkazm,kontrola,perfekcjonizm i inne podtrutki.
No to te male postepy uj 12 krokow to cudowny program chociaz ciezko mi bylo i nadal jest zrozumniec,ja go przepraszac zawsze bylo TY jestes...........be ,a ja sylwia taka cacy,zupelnie jak bym slyszala moja mame i nasz wspolny dialog,jak zmarla lara bo mam zakrzepice krwi w ciazy w 31 tyg ,wiedzial ze musze cos ze soba zrobic ,poczytalam pia mellody toksyczna milosc,i zerwalam z matka kontakt-mnialam dosyc bycia opiekunka 60 letniej dosyc zdowej kobiety,bylam wsciekla,smutna i zla,teraz mamy kontakt chociaz troche inny,chwala bogu,zatem teraz wkoncu od paru lat widze z kim jestem od 96 r zonata,ja wychowywlam sie bez ojca czego mi brakowalo,chociaz nijaki tatus to w..........z nim,moj maz jest cczesto sam dzieckiem -emocjonalnie poranionym,ale tez potafi byc ojcem bierze na siebie obowiazki-bo i ja mu je daje,moge wyjechac gdzies i dzieci moga zostac z nim,co sie zdarza,ostatnio bylam na mitingu sychar 12 krokow w czestochowie,bylo fajnie,postanowilam wiecej uczestniczyc w 12 krokach stad 12 krokow po polsku dla trudnych malozenstw.Narazie tyle mam nadzieje ze ze wzglegu ze nie mam przestawionej klawiatury na j.p sie doczytacie