- Otrzymane podziękowania: 418
Dzielimy się tutaj swoimi doświadczeniami i sugestiami jakie posiadaliśmy w trakcie naszego pijanego życia jak i na drodze naszego trzeźwienia. Mówimy o sobie, nie o innych.
Pora nareszcie się przebudzić...
- Perles
-
Autor
- Wylogowany
Less
Więcej
2022/02/16 19:32 #71
przez Perles
16.05.2021r.-narodzona na nowo...
Perles odpowiedział(a) w temacie Pora nareszcie się przebudzić...
Wiele alkoholiczek tak robi. Ja tak robiłam wypieki na święta przy winie i nie pamiętam jak piekarnik wyłączyłam. Na szczęście to zrobiłam, bo w bloku obok trunkowy tak zasnął gotując wodę na makaron i zjechała się masa straży, karetek i policji. Narobili takiego szumu, jakby grasował seryjny morderca z kałachem
w moim przypadku mogło być podobnie, ale autopilot na szczęście zadziałał

Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: marcin
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Sunrise87
2022/02/17 10:51 #72
przez Sunrise87
Sunrise87 odpowiedział(a) w temacie Pora nareszcie się przebudzić...
Że niby perfekcyjna pani domu, bo posprzatane I ugotowane.. To dawało mi ulude, że niby moje życie jest poukładane..
Ostatnio przyznałam się swojemu chłopakowi gdzie chowalam alkohol, żeby na przyszłość wiedział jak mnie diabeł pokusi.
Ostatnio przyznałam się swojemu chłopakowi gdzie chowalam alkohol, żeby na przyszłość wiedział jak mnie diabeł pokusi.
- Perles
-
Autor
- Wylogowany
Less
Więcej
2022/04/03 10:08 #73
przez Perles
Dzień dobry 
Niedługo suknie mi roczek w trzeźwości, w której rozgościłam się na dobre, cudowne uczucie!
Życie płynie szybko, po drodze trudności, ale na trzeźwo można wszystko
Forum czytam codziennie, widzę, że dużo osób na wiosnę chce zmienić swoje życie. Miałam podobnie rok temu, warto! Trzeba bardzo chcieć.
Chodzę na grupę wsparcia w dalszym ciągu, choć na początku się opierałam, ale niepotrzebnie. Ludzie są wspaniali. Te rozmowy dają bardzo dużo i wiele z nich biorę do siebie...
Życzę wszystkim nowoprzybyłym wytrwałości w abstynencji. Dajcie sobie szansę na normalność. Życie w nałogu to nie życie a wegetacja i powolna śmierć tak naprawdę. Widzę to dookoła siebie: w pracy, sąsiedztwie i cieszę się, że miałam w sobie tyle siły, żeby z tego się wyrwać, bo pewnie dzisiaj byłoby jeszcze gorzej ze mną...
Wiem, że wróg śpi i żeby się obudził, wystarczy jeden kieliszek. O tym trzeba pamiętać całe życie
Trzeźwej niedzieli i mądrych wyborów życzę

Niedługo suknie mi roczek w trzeźwości, w której rozgościłam się na dobre, cudowne uczucie!

Życie płynie szybko, po drodze trudności, ale na trzeźwo można wszystko

Forum czytam codziennie, widzę, że dużo osób na wiosnę chce zmienić swoje życie. Miałam podobnie rok temu, warto! Trzeba bardzo chcieć.
Chodzę na grupę wsparcia w dalszym ciągu, choć na początku się opierałam, ale niepotrzebnie. Ludzie są wspaniali. Te rozmowy dają bardzo dużo i wiele z nich biorę do siebie...
Życzę wszystkim nowoprzybyłym wytrwałości w abstynencji. Dajcie sobie szansę na normalność. Życie w nałogu to nie życie a wegetacja i powolna śmierć tak naprawdę. Widzę to dookoła siebie: w pracy, sąsiedztwie i cieszę się, że miałam w sobie tyle siły, żeby z tego się wyrwać, bo pewnie dzisiaj byłoby jeszcze gorzej ze mną...
Wiem, że wróg śpi i żeby się obudził, wystarczy jeden kieliszek. O tym trzeba pamiętać całe życie

Trzeźwej niedzieli i mądrych wyborów życzę

Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: siwy, szekla, andrzejej, jerzak, Tomoe, Alex75, Krysia 1967, dzordzklunej, Romek83
- Perles
-
Autor
- Wylogowany
Less
Więcej
2022/08/06 08:42 #74
przez Perles
Dzień dobry

Widzę u góry, że mam dziś urodziny
Czytam forum oczywiście, dużo czerpię dla siebie, robię screeny niektórych postów, które do mnie przemawiają i czytam sobie często.
U mnie rok i prawie 3 miesiące trzeźwego życia.
Jestem zupełnie innym człowiekiem, jest we mnie taki dziwny spokój, że aż chce mi się płakać ze szczęścia
Poznaję siebie na nowo, swoje emocje i dawno siebie takiej nie pamiętałam...
Żal po stracie minął. Po prostu żyję, cieszę się małymi rzeczami. Czasem są gorsze dni, ale umiem sobie radzić z nimi w inny sposób. Jestem trzeźwa a wszystko inne jakoś się ułoży
Pozdrawiam wszystkich i życzę trzeźwego dnia

Widzę u góry, że mam dziś urodziny

Czytam forum oczywiście, dużo czerpię dla siebie, robię screeny niektórych postów, które do mnie przemawiają i czytam sobie często.
U mnie rok i prawie 3 miesiące trzeźwego życia.
Jestem zupełnie innym człowiekiem, jest we mnie taki dziwny spokój, że aż chce mi się płakać ze szczęścia

Poznaję siebie na nowo, swoje emocje i dawno siebie takiej nie pamiętałam...
Żal po stracie minął. Po prostu żyję, cieszę się małymi rzeczami. Czasem są gorsze dni, ale umiem sobie radzić z nimi w inny sposób. Jestem trzeźwa a wszystko inne jakoś się ułoży

Pozdrawiam wszystkich i życzę trzeźwego dnia

Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: Jurek, siwy, szekla, andrzejej, jankes12, Krysia 1967, dzordzklunej
- siwy
-
- Wylogowany
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9908
2022/08/06 14:01 #75
przez siwy
Kiedy myślisz, że już nie możesz to nie musi oznaczać, że nie możesz, kiedy myślisz, że możesz, to równie dobrze możesz się mylić. Mów swoim myślą sprawdzam, ponieważ, to nie myśli budują nasze życie, ale nasze dzialania lub ich brak.
siwy odpowiedział(a) w temacie Pora nareszcie się przebudzić...
Brawo Ty, cieszę się I fajnie, ze rozumiesz, że trzeźwość to nie bezustanna sielanka, ale życie w którym jest raz lepiej raz gorzej, ale świadomość, że umiesz sobie poradzic z przeciwnosciami losu między innymi dzięki temu, że jesteś trzeźwą to już wyzszy level trzeźwości.
Gratuluję.
Gratuluję.
Kiedy myślisz, że już nie możesz to nie musi oznaczać, że nie możesz, kiedy myślisz, że możesz, to równie dobrze możesz się mylić. Mów swoim myślą sprawdzam, ponieważ, to nie myśli budują nasze życie, ale nasze dzialania lub ich brak.
Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: Krysia 1967, Perles
- Perles
-
Autor
- Wylogowany
Less
Więcej
2023/02/03 07:25 #76
przez Perles
Dzień dobry
Dawno w pokoiku mnie nie było, ale jestem tu codziennie i czytam. Cieszy mnie, że tyle osób decyduje się zerwać z nałogiem.
Za 3,5 miesiąca będzie 2 lata bez alkoholu i dalej codziennie jestem z tego powodu szczęśliwa. Kocham ten stan są gorsze dni, zawirowania w pracy, ale wtedy sobie przypominam, że jestem trzeźwa, to najważniejsze a wszystko inne się ułoży.
Obserwuję swoje emocje, zaczęłam o nich głośno mówić. Sama siebie czasem nie poznaję, bo wszystko do tej pory dusiłam w sobie. Otoczenie też to zauważyło. Dawniej wszystko zapijałam...
Cieszę się z małych rzeczy, to tak dużo daje!
Na trzeźwo nawet szara jesień i zima ma kolory
Miłego dnia, smacznej kawusi
A za nowe osoby trzymam kciuki, dajcie sobie szansę na normalne życie
Dawno w pokoiku mnie nie było, ale jestem tu codziennie i czytam. Cieszy mnie, że tyle osób decyduje się zerwać z nałogiem.
Za 3,5 miesiąca będzie 2 lata bez alkoholu i dalej codziennie jestem z tego powodu szczęśliwa. Kocham ten stan są gorsze dni, zawirowania w pracy, ale wtedy sobie przypominam, że jestem trzeźwa, to najważniejsze a wszystko inne się ułoży.
Obserwuję swoje emocje, zaczęłam o nich głośno mówić. Sama siebie czasem nie poznaję, bo wszystko do tej pory dusiłam w sobie. Otoczenie też to zauważyło. Dawniej wszystko zapijałam...
Cieszę się z małych rzeczy, to tak dużo daje!
Na trzeźwo nawet szara jesień i zima ma kolory
Miłego dnia, smacznej kawusi
A za nowe osoby trzymam kciuki, dajcie sobie szansę na normalne życie
Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: siwy, szekla, andrzejej, jerzak, Krysia 1967
- siwy
-
- Wylogowany
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9908
2023/02/05 03:39 - 2023/02/05 03:41 #77
przez siwy
siwy odpowiedział(a) w temacie Pora nareszcie się przebudzić...
Uloży samo...
pozwól, że się nie zgodze. Dzieki trzezwosci, możesz w sposób swiadomy i adekwatny reagować, aby jak najlepiej się "układało", czyli, abyś Ty poprzez swoje układała te puzle.
Gratuluję... jak sobie przypominam to jest ten czas, że trzeźwość, zaczyna smakować coraz bardziej.
Konsekwencji Ci życzę i kolekcjonuj te piekne szare i deszczowe jesienne i zimowe teraz sniezne dni przy kawce.
pozwól, że się nie zgodze. Dzieki trzezwosci, możesz w sposób swiadomy i adekwatny reagować, aby jak najlepiej się "układało", czyli, abyś Ty poprzez swoje układała te puzle.
Gratuluję... jak sobie przypominam to jest ten czas, że trzeźwość, zaczyna smakować coraz bardziej.
Konsekwencji Ci życzę i kolekcjonuj te piekne szare i deszczowe jesienne i zimowe teraz sniezne dni przy kawce.
Ostatnia edycja: 2023/02/05 03:41 przez: siwy