Dziś przeczytalam:
Czy wiesz czego chcesz ???
Chcesz miłości, a tkwisz w nienawisci.
Chcesz spokoju, a tkwisz w agresji.
Ciągle się czymś zajmujesz, a chcesz miec spokoj.
Nie chcesz być sama, a zamykasz się w Sobie.
Marzysz o podróżach, a stać Cie tylko na podróż do pracy.
Chcesz odejść, a zostajesz.
Masz nadzieje a watpisz.
Dajesz rade i masz dosc.
Przecież to wszystko jest na opak.
Mówisz, marzysz , dajesz sobie nadzieje
a robisz wszystko, żeby się to nie stało.
Czego tak naprawdę chcesz?
Wiesz??
To wpis do osób Współuzależnionych, ale myślę, że każdy z nas ma na jakimś etapie taka sprzeczność.
Trafiłam też na ciekawy dokument o psychodelikach na ntflx.Psychodeliki nie uzależniają, ale co najbardziej mnie zaskoczyło, to że Bill Willson jeden z założycieli AA uważał, że lsd może pomóc w terapii. Bill był entuzjastycznie to tego nastawiony. Czuł, że pomogło mu to wyeliminować bariery wzniesione przez jaźń lub ego, które stały na drodze bezpośredniego doświadczenia kosmosu i Boga.
Z innej beczki,rozmawialam z kimś o doświadczeniu rebirthingu. Jest to technika świadomego oddychania, która pod okiem terapeuty pozwala doświadczyć momentu swoich narodzin i towarzyszących temu uczuć.
Jeszcze ktoś inny tłumaczył swój alkoholizm podczepionymi do jego duszy negatywnymi innymi bytami, złą energią itp.
Odparłam, że ja się takich rzeczy nie obawiam, bo mam zbyt wysokie pozytywne wibracje.
No powiem szczerze, że to był tydzień eksploracji po różnych tematach duchowych.

A na żywo ciepełko, choć jutro ma być 37,okoliczne jeziorka i pyszne lody.
Swobodnie czuje się w stroju kąpielowym i swoim ciele. To cudowne uczucie i nie spodziewałam się, że doświadczę go dobijając prawie półwiecza

Zreszta i tak nikt nie wierzy w to ile mam lat, ja sama też.

Jestem za to wdzięczna i dumna z walki o siebie i spełnianie marzeń.
Sylwio, mnie pomogła w uporządkowaniu przeszłości terapia.
Wiem, że za granicą jest trudniej, ale myślę o terapii dda online. Z drugiej strony wiem, że działanie grupy jest nieocenione i trafić na dobrego specjalistę nie jest łatwo,bo internet jest pełen dziwnych ludzi.
Chcialabym zamknąć przeszłość, ale te nie dogadane rzeczywychodza w różnych momentach jeszcze wyłażą jak stare plany. Ufam, że SW wskaże mi w odpowiednim momencie właściwą drogę.
Dobrego wieczoru życzę.