Dzielimy się tutaj swoimi doświadczeniami i sugestiami jakie posiadaliśmy w trakcie naszego pijanego życia jak i na drodze naszego trzeźwienia. Mówimy o sobie, nie o innych.

Równowaga sił

Więcej
2018/08/12 16:28 #71 przez freelander
freelander odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Nawiązując do nieszczęsnej nazwy mojego tematu naprawdę wytrzeźwiałem i moje odczucia nie są pozytywne. Nie wiem ile potrwa ta całkowita abstynencja, choć plan mam i pewnie uda mi się go zrealizować, ale jedno wiem na pewno. Nie można przeginać w żadną ze stron. Koniec z ciągami, bo to głupota najgorsza, ale takie życie jak teraz też jest do d... I nie przemawiają do mnie bajki, że nie ma powrotu do picia kontrolowanego. Bez żadnych mityngów, terapii itd. przestałem pić całkowicie to i będą mógł to robić w dopuszczalny sposób, o ile podejdę do tego w sposób rozsądny.

Człowiek staje się legendą nie dzięki temu, co wie, ani dzięki temu, co osiągnął, ale za sprawą celów jakie sobie stawia - H. Kissinger, "Świat przywrócony: Metternich, Castlereagh i zagadnienie pokoju 1812-1822."

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• chris661211
2018/08/12 16:45 #72 przez chris661211
chris661211 odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Nie pozostaje nic innego jak tylko życzyć Ci sukcesów.

Więcej
2018/08/12 16:55 - 2018/08/12 16:56 #73 przez Tomoe
Tomoe odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
To zabrzmiało jak manifest. buahaha
Możesz sobie wrócić do picia, freelander. Po co to ogłaszasz całemu światu?
Na zdrowie i baw się dobrze. :-H
Tylko nie pisz na tym forum pod wpływem alkoholu, bo to jest forum "niepijemy".

Mądrzy ludzie to ci, którzy słuchają innych mądrych ludzi i zmieniają zdanie. (Hal Wyler)
Ostatnia edycja: 2018/08/12 16:56 przez: Tomoe

Więcej
2018/08/12 17:05 #74 przez freelander
Jeszcze sporo miesięcy do mojego napicia się, także spokojnie. ;)

Człowiek staje się legendą nie dzięki temu, co wie, ani dzięki temu, co osiągnął, ale za sprawą celów jakie sobie stawia - H. Kissinger, "Świat przywrócony: Metternich, Castlereagh i zagadnienie pokoju 1812-1822."

• naen
2018/08/12 17:10 #75 przez naen
naen odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Życzę sukcesów w niepiciu..mam nadzieję że zrozumiesz,że alkohol jednak sprowadza na manowce..człowiek uzależniony i pijany to nie człowiek..on nie żyje tak na prawdę..to jak znaleźć się w ciemnym lesie i nie móc znaleźć drogi powrotu ...

• Anka44
2018/08/12 17:22 #76 przez Anka44
Anka44 odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Przewiduję że będziesz w życiu bardzo bogaty.
Miliony alkoholików na świecie próbuje znaleźć sposób na picie kontrolowane.
Jeśli Tobie się to udało to swietlana przyszłość przed Tobą.
A

Więcej
2018/08/12 17:51 #77 przez ursa
ursa odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Tylko gdyby to bylo takie proste, nie pije i tyle... nie byloby nam potrzebne AA, terapie i inne pomoce.
Z reszta chyba sam sobie do konca nie wierzysz skoro tu jestes, no bo jak nie masz problemu, to raczej Ci to forum nie jest potrzebne. Poza tym chcialabym przypomniec, ze jest to forum o niepiciu, a nie o piciu kontrolowanym.
Pozostaje zyczyc powodzenia %%-

" Wszystko czego kiedykolwiek pragnąłeś, jest po drugiej stronie lęku"
Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: HENIEK

• ynst
2018/08/12 19:29 #78 przez ynst
ynst odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Podałbym ci bardzo prosty i sprawdzony sposób na sprawdzenie czy potrafisz pić w sposób kontrolowany czy nie. Ponieważ jednak jest to forum o niepiciu to nie zrobię tego. Sam odkryjesz prawdę bez mojej pomocy. Trzymaj się i powodzenia. Szczerzecze ci tego życzę.

Więcej
2018/08/12 19:46 #79 przez Norti
Norti odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił

ynst napisał: Sam odkryjesz prawdę bez mojej pomocy.

Mnie to zajęło rok. Ale dotarłem do tej prawdy. Bolało. Bardzo.

• Roxana
2018/08/12 22:35 - 2018/08/12 22:38 #80 przez Roxana
Roxana odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
:czesc: Freelander
cytuje:

Bez żadnych mityngów, terapii itd. przestałem pić całkowicie.....

Nie całkowicie tylko na jakiś czas a na jak długo to czas pokaże.

... to i będą mógł to robić w dopuszczalny sposób, o ile podejdę do tego w sposób rozsądny.[/quote]
-w taki sposób mogą pić osoby, które nie są uzależnione od alkoholu. Z Twojego pierwszego postu, z którego nota bene bije dużo pokory, wynika, że jesteś alkoholikiem. Może warto wrócić do tego co napisałeś i przemyśleć? Któż wie jaka będzie Twoja droga.? Ehhh alkoholizm to choroba podstepna i przebiegła. Życzę Ci Freelander słusznych wyborów. :muza:
Ostatnia edycja: 2018/08/12 22:38 przez: Roxana Powód: Blad

• asiadekada
2018/08/13 04:13 #81 przez asiadekada
asiadekada odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Szczęśliwej, kontrolowanej drogi.

• samsal
2018/08/13 04:59 #82 przez samsal
samsal odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił

freelander napisał: Nawiązując do nieszczęsnej nazwy mojego tematu naprawdę wytrzeźwiałem i moje odczucia nie są pozytywne.

freelander napisał: Jeszcze sporo miesięcy do mojego napicia się, także spokojnie. ;)

Cześć Freeman Lander. Czytając Ciebie mam wrażenie że Ty naprawdę wierzysz że można bez konsekwencji wylądować po najstraszniejszym piciu i od razu po krótkim kacu wrócić do realnego świata. Niestety tak się nie uda. Gwarantuje nam to choćby sama techniczna budowa człowieka. Nie masz pozytywnych uczuć bo ich nie możesz mieć w tym stanie. Po odstawieniu alkoholu jeszcze min rok potrzeba by gospodarka neuroprzekaźników, czyli początkowe ustabilizowanie emocjonalne się odbyło. W międzyczasie cała huśtawka od deprechy do euforii się dzieje. W fazach nawet wytrenowany umysł słabiutko sobie daje radę z utrzymaniem się blisko realu. Ja potrzebowałem ponad 5 lat by wogóle poczuć się choć troszkę bezpiecznie a wiedzy już wcześniej nabrałem w kilku terapiach i latach w AA.
Też czułem się niezniszczalny. Wydawało mnie się że w moim inteligentnym umyśle potrafię wszystko nazwać i określić. Dziś wiem że się nie da. Że to tylko pycha i zarozumiałość mną kierowały. Alkoholizm mnie złamał. Nie przegrałem, nie poddałem się. Natomiast wiem że ktoś musiał się za mnie naprawdę gorąco modlić że przeżyłem. Wiedz proszę jedno. Nikt nie jest tak strasznie winny by przeżyć śmiertelne umieranie alkoholika.
Jeszcze jedno. To wszystko co wiedziałem, a byłem pewien że najlepiej wiem, o uczuciach, pozytywnym nastawieniu i etc, po jakimś czasie ukazało się wrzucane do szamba. Wszystko było poprawiane, bądź wykrzywiane, dopasowywane do mojego widzenia. Tak by nie zobaczyć najważniejszego. W pewnym momencie największa dawka alkoholu już nie tylko nie pomaga ale nawet cierpienia nie zmniejsza. Jak długo jeszcze Ci zostało??! Wybór jest tylko Twój. ~O)

Więcej
2018/08/13 10:15 #83 przez jeryho 1
jeryho 1 odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił

09 maja freelander napisał: Natomiast teraz, nie pije już chyba z 12 dzień

12 sierpnia freelander napisał: Bez żadnych mityngów, terapii itd. przestałem pić całkowicie to i będą mógł to robić w dopuszczalny sposób, o ile podejdę do tego w sposób rozsądny.

super . święty Graal alkoholików odkryty, opatentuj metodę freelander

tylko dzisiaj

Więcej
2018/08/13 10:18 - 2018/08/13 11:22 #84 przez freelander

samsal napisał: Po odstawieniu alkoholu jeszcze min rok potrzeba by gospodarka neuroprzekaźników, czyli początkowe ustabilizowanie emocjonalne się odbyło.

Rok? Chyba przesadzasz. Może u kobiet to tak, ale to inna sprawa.

jeryho 1 napisał: super . święty Graal alkoholików odkryty, opatentuj metodę freelander

Ponad 3 miesiące bez żadnej pomocy, rozmowy itd. to mało? Będzie więcej. I nie potrzebuje do tego żadnej pomocy. Niczego nie odkryłem, tylko po prostu nie potrzebuje do nie picia żadnej wsparcia, a uważam to za pozytyw.

Ostatnia edycja: 2018/08/13 11:22 przez: Powód: poprawa cytatu
Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: Killgrave

Więcej
2018/08/13 10:26 #85 przez jeryho 1
jeryho 1 odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
też miałem trzymiesieczne przerwy i myslałem.
no teraz to już sie nie umałpię, wiem jak pić.
do pierwszego łyka taki gieroj byłem, ten pierwszy uruchamiał w głowie inne procesy myslowe.
no ale może Tobie się uda

tylko dzisiaj
Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: ynst

Więcej
2018/08/13 10:50 #86 przez ursa

freelander napisał: Będzie więcej. I nie potrzebuje do tego żadnej pomocy.

A jednak nadal tu jestes, a co to innego jak nie pomoc? :lol:
Na prawde zadowolila Cie trzy-miesieczna przerwa w piciu???
Nie pij przez rok i wroc tutaj, napisz to samo, wtedy zaczne Ci wierzyc, ze jestes inny niz my wszyscy, ze nie potrzebujesz pomocy.
Poki co przypominasz mi malego chlopczyka, ktoremu zabrano ulubiona zabawke, bo byla niebezpieczna, a on pelen lez w oczach mowi: "i tak jej nie chcialem, glupia zabawka, mam inne!" a katem oka spoglada gdzie ja schowano.

Pozdrawiam @};-

Więcej
2018/08/13 11:20 #87 przez freelander

ursa napisał:

freelander napisał: Będzie więcej. I nie potrzebuje do tego żadnej pomocy.

A jednak nadal tu jestes, a co to innego jak nie pomoc? :lol:

Jaka pomoc? Taka, że po napisaniu posta ktoś wypomina mi to i wstawia lol emotikonkę?
To podobno jest miejsce dla alkoholików, a ja jako taki mam chyba prawo się wypowiedzieć? Dobrze, to jest pomoc, choć mała, ale chyba z myślą o tym zostało to miejsce stworzone? Nie rozumiem czemu mi to wypominasz.

ursa napisał: Na prawde zadowolila Cie trzy-miesieczna przerwa w piciu???
Nie pij przez rok i wroc tutaj, napisz to samo, wtedy zaczne Ci wierzyc, ze jestes inny niz my wszyscy, ze nie potrzebujesz pomocy.

Nie zadowoliła mnie trzymiesięczna przerwa. Mój plan to właśnie rok o którym sama napisałaś. Po okresie trzech miesięcy mam swoje przemyślenia i nie zamierzam rezygnować z tego co daje mi jednak mnóstwo satysfakcji i jest najlepszą odskocznią w tym smutnym życiu. Nie będzie żadnych ciągów, popijania piwka, czy dwóch od tak z przyzwyczajenia bez żadnego powodu, czy z nudów. Takie rzeczy eliminuję. Będę pił raz na jakiś czas ilości takie by coś poczuć i na tym koniec. Wyeliminuje sytuację, które doprowadzały do ciągów, a ponieważ dokładnie przeanalizowałem swoją historię i schematy postępowania, dokładnie wiem co mam na myśli. Nie zamierzam tkwić w umysłowym więzieniu zwanym abstynencją przez całe życie i sztucznie nakładać sobie do głowy, że alkohol nie jest mi potrzebny do niczego. Jest mi potrzebny, ale w innych ilościach niż dotychczas.

Więcej
2018/08/13 11:22 #88 przez ursa
bnggfgbfb

Więcej
2018/08/13 11:29 - 2018/08/13 11:29 #89 przez freelander
Takiej odpowiedzi to się jednak nie spodziewałem. ;)

Ostatnia edycja: 2018/08/13 11:29 przez: freelander

2018/08/13 11:30 #90 przez
odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił

freelander napisał: Nie zadowoliła mnie trzymiesięczna przerwa. Mój plan to właśnie rok o którym sama napisałaś. Będę pił raz na jakiś czas ilości takie by coś poczuć i na tym koniec.

Mój plan to "dziś nie piję" i na tym koniec..

• ynst
2018/08/13 11:44 - 2018/08/13 11:45 #91 przez ynst

freelander napisał: Będę pił raz na jakiś czas ilości takie by coś poczuć i na tym koniec.

Rok to jest dupościsk. Ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że jeśli trwale uda ci się utrzymać taką sytuację, tzn. będziesz pił w ten sposób powiedzmy np. przez 10 lat, to będziesz prawdopodobnie pierwszym alkoholikiem któremu to się udało?
Ostatnia edycja: 2018/08/13 11:45 przez: ynst

• Karoliczka
2018/08/13 12:16 #92 przez Karoliczka
Karoliczka odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Piszesz, ze alkohol jest Ci potrzebny tylko w innych ilościach? Do czego właściwie jest ci potrzebny?
Swoją droga uważam, ze takie zdanie powinno być flagowym zdaniem nieleczonych uzależnionych ludzi.

• samsal
2018/08/13 12:18 #93 przez samsal
samsal odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił

freelander napisał:

samsal napisał: Po odstawieniu alkoholu jeszcze min rok potrzeba by gospodarka neuroprzekaźników, czyli początkowe ustabilizowanie emocjonalne się odbyło.

Rok? Chyba przesadzasz. Może u kobiet to tak, ale to inna sprawa.

Tak się dziwnie składa freelander że my mężczyźni też mamy uczucia. Mimo że zwracamy na nie dużo mniej uwagi jest ich nie mniej niż u kobiet. Różnica jest taka że kobiety zwracają na nie uwagę i analizują. Są dla kobiet b ważne. Żyją uczuciami. Nam facetom, w spełnianiu naszych zadań życiowych uczucia często przeszkadzałyby. Gospodarka neuroprzekaźnikowa dotyczy ludzi a nie kobiet czy facetów. Nie widać uczuć ale widać że; gdy jednego dnia postanawiasz że niepijesz, a drugiego udowadniasz wszystkim że nie tylko świadomie ale też z rozsądku musiałeś się napić. Że tak właśnie należało. Inna sprawa że masz w głowie dwie półkule mózgu. Rozwijały się równo i są prawie takiej samej objętości. Lewa odpowiada za logiczne myślenie a co z prawą???? Ona odpowiada za emocjonalność i rozwijała się tak samo równo jak i logika w głowie człowieka. Czyżbyś miał mniejszą półkulę z głowie niż kobiety???? Gdy człowiek nauczy się korzystać ze swoich uczuć stają się one czymś najwspanialszym co dostał od stwórcy. Do tego jednak długa droga. Wiele pracy i pokory. Kto opluwa coś co innym przynosi radość i szczęście??? To też uczucia.

• Zadra86
2018/08/13 14:50 #94 przez Zadra86
Zadra86 odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Jeśli mogę podzielę się swoim doświadczeniem. Nie raz stawiałem sobie granicę niepicia, a to nie napiję się 2 miechy, 5 miechów, nawet miałem rok abstynencji. W mojej chorej głowie rodziła się za każdym razem nadzieja że już wszystko jest dobrze, a głupoty gadają alkoholiki z AA.. gdzie ja nie potrafię pić? Nie sztuką jest wyznaczać sobie okresu abstynencji, sztuką jest aby w tej abstynencji przetrwać dzień dzisiejszy tu i teraz. Też miałem chwile załamania - Boże ten 30 lat nie pije, przecież to nierealne! Po ostatnim swoim zapiciu, które zakończyło się 25 dni temu zaczynam rozumieć 1 krok...
Dla mnie liczy się dziś! Nie wczoraj, nie jutro! A ile w tym wytrzymam, to sam Bóg wie.

Nie mniej jednak życzę sukcesów, jeśli Ci się uda to będziesz gość ;)

• Anka44
2018/08/13 16:12 #95 przez Anka44
Mam wrażenie że nie rozumiesz jednej rzeczy.
Ty rozmawiasz tutaj z zawodowcami;)
Niezależnie od płci.
Każdy tutaj próbował starać się kontrolować alkohol.
Każdy ma na koncie miesiące i lata nawet niepicia.
Nie rozumiesz po ludzku że jeżeli ktoś umie pić przez przerwy ciągiem tygodniowym to już nigdy nie wróci do jednego piwa po obiedzie? Bo nawet jeśli wypije i nawet mu się uda raz czy drugi wypić po tym jednym piwie to rzuci się w końcu jak ostatni ba wódkę jak na zatracenie? Tłumacząc to potrzebą nagrody czy okolicznościami czasu typu wesele.
Alkoholizm to alergia niemijająca.
Raz nie poczuje że jestem blisko alergenu i to powoduje że idę dalej myśląc że już minęła.
A ona nie minie nigdy.
Aby nie zabić się od niej muszę się pilnować.
Mam na koncie różne przerwy. Raz wytrzymałam rok bez alko nawet wesele przeżyłam trzezwa aby udowodnić wszystkim i sobie ze nie jestem alko.
Za każdym razem wracałam do wódki coraz więcej i coraz bardziej niszcząco.

Więcej
2018/08/13 17:06 #96 przez freelander

Anka44 napisał: Mam wrażenie że nie rozumiesz jednej rzeczy.
Ty rozmawiasz tutaj z zawodowcami;)
Niezależnie od płci.

A ja to kim jestem? Alkoholikiem pewnie od 8 lat. Ciągów 2,3 zaliczyłem sam nie wiem ile. Potrafiłem pić non-stop nawet 2,3 tygodnie. Trzęsące się ręce, język itp. to dla mnie żadna nowość. Kiedyś chciałem wyjść po piwo, ale na schodach tak rozbolała mnie głowa, że musiałem wrócić i zwymiotować ogromne ilości resztek piwa. Mógłbym przywołać dziesiątki historii jak zdychałem i zawalałem prace czy inne sprawy i ja nie jestem zawodowcem? Z takiej zawodowej rodziny jestem, tak na marginesie.

I nikt mi nie wmówi "nie ma powrotu do kontrolowanego picia". Znam osobiście co najmniej dwie osoby, które były pewnie jeszcze gorsze ode mnie, bo chlały znacznie dłużej. Stojące pod sklepem, pijące różne wynalazki których ja nie pije. Ogarnęli się, piwkują raz na jakiś czas, dobrze wyglądają. I to trwa od lat, więc to nie jest zmiana na miesiąc. Da się.

Więcej
2018/08/13 17:20 #97 przez Moni74
Moni74 odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Tutaj jest niepijemy. Chyba rozumiesz sens tych słów. Nie chcę więcej tutaj czytać o kontrolowanym piciu, ta metoda nie jest dla alkoholika i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej, tak jak Tobie na odwrót. Ponowne wpisy na forum o piciu co jakiś czas i z mojej strony ban będzie. Może są jakieś strony które Tobie posłużą, w Twojej drodze. Tutaj całkowita abstynencja ostzezenie

Nie próbuj przeskakiwać schodów, kto ma długą drogę przed sobą nie biegnie - Paula Modersohn-Becker (,,,) nie nauki...czujesz, że to nie tak - Przyjaciel %%-

Więcej
2018/08/13 17:41 #98 przez freelander
A mogę się dowiedzieć na jakiej podstawie to ostrzeżenie? Przeczytałem cały regulamin i nie znalazłem punktu, który bym złamał.

Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: Killgrave

Więcej
2018/08/13 17:43 #99 przez szekla
szekla odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Freelander...może po prostu określ się do czego zmierzasz. Czy do życia bez alkoholu czy picia kontrolowanego. Jeśli to drugie to faktycznie jakaś ewidentna pomyłka, bo Forum zostało stworzone dla tych co nie chcą pić wcale!!!
Tu jest zawsze mowa, że dla Alkoholika kontrolowane picie nie istnieje. Proste jak drut.
Nie chcę Ci niczego wmawiać, chcę tylko poinformować, że na Forum nie planuje się picia za jakiś czas.

Anka44 proszę....pisz w swoim imieniu. Za mnie nie musisz. OKI? :grin:

Słowo raz wypuszczone nigdy nie powróci.

Emilka Alkoholiczka

Więcej
2018/08/13 18:05 #100 przez Killgrave
Killgrave odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Odpuść Freelander. Ja nawet Ci wierzę że może Ci sie uda choć sam na pewno bym sie tego kontrolowania nie podjął. A forum? Akurat te nie jest forum stricte dyskusyjnym. Tez mnie to boli, ale coż- nie mój cyrk, nie moje małpy.
Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: Havana, freelander

• Anka44
2018/08/13 18:39 #101 przez Anka44
Mówisz że znasz osoby które piły dłużej i wynalazki. Ok i co z tego ?
Nie wiesz ile piły i czy byli alkoholikami.
Ja poczułam się alkoholiczką kiedy kiedyś zapierdzielalam o 6 rano do sklepu po wódkę jak inni po chleb.
Przede mną i za mną stali faceci kupujący denaturat a sklepowa miała jakiś zestaw denaturat kubek i jakaś popita.
Wydawało mi się że jestem lepsza bo kupowałam normalną wódkę i płaciłam kartą.
A byłam taka sama jak oni.
Ta sama obsesja i ta sama choroba pociągnęła nas do tego sklepu.
To było tez ostrzeżenie dla mnie, że spadnę niżej jeśli się nie zatrzymam.
Bo chciałam kontrolować i potrzebowałam alko.
Dopiero jak straciłam wszystko i nie miałam na przysłowiowy denaturat się zatrzymałam.
Mogę tylko dziś zadać sobie pytanie.
Na jaką cholerę walczyłam i co ja miałam w głowie że uważałam kupno wódki o 6 rano za normalność?.
I po takich numerach myślisz że zatrzymam się na jednym piwie? Lub dwóch drinkach? Wiem że NIE.
A

• ynst
2018/08/14 05:17 #102 przez ynst
Wiele cennego doświadczenia przekazaliście tutaj, ale jak ktoś nie chce skorzystać to nie skorzysta choćby nie wiem co. No i dobrze bo każdy ma swoje życie i swoje wybory. JA tam wiem swoje a a uto wątku swoje, i niech każdy robi po swojemu. Pokój.

Więcej
2019/04/25 08:19 - 2019/04/25 08:23 #103 przez freelander
Od jakiegoś czasu kilku dni piję i odpoczywam, piję i odpoczywam i tak z 3 chyba z miesiąc, może więcej. Wykańcza mnie bezsenność. Przez ostatnie dwa tygodnie najdłużej spałem przedwczoraj - 5 godzin. Przez ten czas na pewno z 7 dni miałem bez minuty snu. Zrobiły mi się zmarszczki pod oczami jakich nigdy nie miałem. Ciekawe czy to zostanie, hhehe. Raz serce tak mi waliło i bolało, że musiałem się wyprostować na łóżku. Nie wyrabiałem. Teraz jest już w miarę dobrze, bo coś jem, coś robię w sensie wstawiania pralki i wychodzenia by posiedzieć na ławce. Typowych objawów jak pocenie i trzęsienie rąk już nie ma. Oczywiście nadal się mylę i i poprawiam ten post, bo mózg mi nie pracuje przez to niewyspanie. Na szczęście nie ma już pieniędzy, choć dzisiaj przed 6. miałem telefon od kolegi od picia, nie odebrałem. Chociaż gdyby to było pózniej pewnie bym odebrał. Najgorsza jest ta bezsilność i jednak nadal wysokie ciśnienie. Nie mogę się zmobilizować do poskładania ciuchów i porządków na półce. Najgorsze za mną, jutro będzie lepiej, pozdro.

Ostatnia edycja: 2019/04/25 08:23 przez: freelander

Więcej
2019/04/25 08:30 #104 przez Tomoe
Tomoe odpowiedział(a) w temacie Równowaga sił
Przepraszam, ale nie zrozumiałam: czy ty się żalisz, czy chwalisz, że nadal kontrolujesz picie?

Mądrzy ludzie to ci, którzy słuchają innych mądrych ludzi i zmieniają zdanie. (Hal Wyler)
Następujący użytkownicy podziękowali za tą wiadomość: Zakapior

Więcej
2019/04/25 08:33 #105 przez freelander
Piszę w swoim wątku o swoich odczuciach, interpretuj to jak chcesz.