Witam żuczki

Święta ,święta i po świętach , zawsze to najtrudniejszy okres dla mnie już tak od czterach lat , od naszej trumy rodzinnej . A przejść przez przez piekła i nie stać się diabłem to największa sztuka. I tak sobie pomyślałam że było warto . zawsze wiedziałam ,że jestem Dorosłym dzieckiem Alkoholika . Pozwalałam sobie z alkoholem wieczorami , bo nie znałam niebezpieczeństwa jakie niesie za sobą regularne picie alkoholu .I masz babo placek. Jest już przeszło miesiąc i do alkoholu mnienie ciągnie. Gdybym nie poszła na jedyny miting to nie wiedziałabym ,że mój ojciec nie ma problemu z alkoholem (a ma przeogromny) od trzydziestulat pije i nie ma zamiaru tego zmienić .I tak ja tu sobie piszę i się rozczulam a ojciec zawsze pił i chyba cud misiałby się zdażyć żeby przestał . Mieszkamy spory kawałek od siebie .Ja mam swoje życie. Żobaczyłam tylko jak cale życie moja mamma chroniła ojca alkoholika ( czy dla nas czy dla siebie ,bo się bała rozpocząć samodzielne życie). I tak tam na górze jest to zapisane ,ja,ty czytelniku mamy dzwigać swój krzyż . ja mam ojca alkoholika a ty masz niepełnosprawne dziecko ,dla którego masz być silny ,masz walczyć do samego końca. Życie to walka ,ring ,upadasz i musisz się codziennie podnosić ,codzienie, codziennie .....
takie tam ...dla zainteresowanych ,bo nie każdy jest wierzący

KAŻDEGO RANKA MOJEGO ŻYCIA NA NOWO MUSZĘ KRUSZYĆ SKORUPĘ SWOJEGO JA( jak za dużo sprzatam to godzina leniuchowania ,jak jestem leniem to godzina sprzątania

) ŚWIEŻĄ NAROSŁĄ WOKÓŁ MNIE ,ABY MÓJ BÓG MÓGŁ TCHNĄĆ I WYTRZĄSNĄĆ ZE MNIE CIEMNOŚĆ ,ROZERWAĆ SIEĆ ,JAKĄ UTKAŁ DIABELSKI PAJĄK Z CIAŁA, GOTOWY SCHWYTAĆ DUSZĘ ZANIM SIĘ PRZEBUDZI ,BY MOGŁA SENNIE LEŻEĆ I SŁUCHAC WĘŻA. NIE SŁUCHAJ WĘŻA JESTEŚ PIĘNY I MĄDRY. BÓG ZADAJE CODZIENIE PYTANIE CZY CHCESZ TEGO?
p.s. może jest okazja do tego żeby opisać ze po latach cierpień z moimi rodzicami , i tak rózwnież było w te swięta. Bo tato swoje a mamam swoje(dostałam duży złoty łańcuszek z sercem od mamy . Dla niektórych to pół wypłaty ,dla mnie to sukces ,godność, zwyciestwo dobra nad złem,ze miałam racje.
Dziękuje i pozdrawiam